Real Boys

Contact persoon : Vincent van Pinxteren
realboys.wellerlooi@gmail.com
Bestuur: Stefan Fleuren, Marcel Thijssen, Vincent van Pinxteren, Roy Verhaegh, Hay Elbers en Maik ten Haaf.

Wie zijn de Real Boys

In het voorjaar van 1966 wordt door: Joep en Ger van Rhee, Hay Martens, Ger de Rijk, Nol Driessen en Wim Driessen (beter bekend als”Pappie”), het idee geopperd om voor mannen die graag een partijtje willen voetballen maar niet gebonden willen zijn aan competitieverplichtingen, een cafévoetbalclub op te richten.
Op 30 april 1966 maken 18 man van de oprichting van cafévoetbalclub REAL BOYS ’66, afgeleid van de toenmalige beroemde voetbalclub REAL MADRID, een feit. Zij verschijnen geregeld op de voetbalvelden in Noord- en Zuid-Limburg maar ook wel eens in Duitsland.

Hun hoofdactiviteit is veldvoetbal, in de volksmond ook wel “wildvoetbal” genoemd omdat dit voetbal niet aangesloten is bij de K.N.V.B. Daarnaast worden ook voor de dames van de leden activiteiten zoals een dropping, kien-en quizavond georganiseerd. Later komen hier de weekenduitstapjes bij, meestal richting Duitsland. De speelaccommodatie is het voormalige Resia-terrein aan de Rijksweg achter Café “De Smid”. Hier vinden jaarlijks de zogenaamde cafévoetbaltoernooien plaats, welke jaren lang in de verre omgeving als zeer positief bekent staan. Voor de vereniging zelf zijn het drukke en financieel interessante activiteiten: naast het organiseren van de voetbalwedstrijden wordt er ook een consumptietent opgebouwd waar broodjes knak en vele soorten “fris”-dranken, verkrijgbaar zijn .

Ook wordt er een tombola of soms een loterij georganiseerd, een keer met een pony als hoofdprijs die de hele toernooidag wordt rondgeleid naast het voetbalveld. Aansluitend is er s’avonds een feestavond met prijsuitreiking (sjieke bekers) . In de zeventiger jaren trekt deze voetbalvereniging ook de belangstelling van de RESIA-leden, welke dan – ondanks de waarschuwing en dreiging om bij RESIA geschorst te worden, toch spelend lid worden van de Real Boys.

Wanneer het voetbalveld te klein wordt door de afsplitsing als gevolg van de ruilverkaveling, en ook het aantal veldvoetballers te gering is om een waardig elftal te vertegenwoordigen, wordt besloten om over te gaan tot zaalvoetbal. In de sporthal te Bergen zijn “de boys” nog wekelijks actief met wedstrijden tegen hoofdzakelijk plaatselijke vriendenclubs of een onderling partijtje. Ook wordt hier jaarlijks het zaalvoetbaltoernooi georganiseerd. Ter gelegenheid van het 25 jarige jubileum wordt in 1991 een miniveldvoetbaltoernooi op het Resia-terrein georganiseerd.

Een andere activiteit die elk jaar voor de plaatselijke gemeenschap georganiseerd wordt is het zaalvolleybaltoernooi in het “sportcomplex” te Wellerlooi. Meer dan 100 recreatieve volleyballers beleven hier vele jaren in januari overdag een sportieve, vaak spannende en spectaculaire middag met als hoogtepunt een altijd zeer gezellige feestavond in zaal Vroemen. Helaas is sinds enkele jaren de belangstelling hiervoor afgenomen waardoor het organiseren hiervan niet meer rendabel is.

Momenteel bestaat Real Boys’66 uit ruim 30 leden, in bijna alle leeftijdsgroepen variërend van 20 tot 65 jaar. Gezelligheid staat bij alle leden voorop: deze is duidelijk aanwezig in de activiteiten die georganiseerd worden zoals de barbecueavond, kienavond, minigolf en oriëntatietocht, maar ook tijdens het uitgaansleven treft men elkaar regelmatig.

De grootste helft van de leden is actief met zaalvoetbal op recreatieniveau waarbij meedoen belangrijker is dan talent. Bijpraten na de wedstrijd onder het genot van een drankje (de zogenaamde derde helft) speelt hierbij dan ook een belangrijke rol. Met deze uitgangspunten hopen de Real Boys nog vele jaren een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de leefbaarheid in Wellerlooi.

Nieuwe leden
Denk je dat jij ook wel in dit clubje past gewoon voor de gezelligheid of een potje zaalvoetbal, klik dan hier om contact op te nemen.


Laatste berichten: