Eenmalige energietoeslag voor huishoudens met een laag inkomen

Huishoudens met een laag inkomen kunnen aanspraak maken op een eenmalige energietoeslag. Dit is een bedrag van € 800,- per huishouden, als tegemoetkoming in de stijgende energiekosten.

Ruim een half miljoen huishoudens in Nederland heeft te maken met energiearmoede. Door de stijgende energieprijzen kunnen zij hun energierekening (bijna) niet betalen. De overheid stelt een eenmalige energietoeslag beschikbaar voor huishoudens met een laag inkomen.

Bijstand

Heeft u een bijstandsuitkering? Dan hoeft u niets te doen. U krijgt het bedrag van € 800,- vanzelf op uw rekening gestort.

Aanvragen

Heeft u een laag inkomen, maar geen uitkering van de gemeente? Misschien komt u dan toch in aanmerking voor de eenmalige energietoeslag. Kijk op www.bergen.nl/energietoeslag of u voldoet aan de voorwaarden. Zo ja, dan kunt u op die pagina meteen het aanvraagformulier downloaden. Ook vindt u hier meer informatie over de bewijsstukken die u aan uw aanvraag moet toevoegen.

Andere regelingen

Naast de landelijke energietoeslag heeft Gemeente Bergen andere regelingen voor huishoudens met een laag inkomen. Kijk voor meer informatie op deze pagina of neem contact op met het Klant Contact Centrum via (0485) 34 83 83 of 14 0485.

VoorzieningenWijzer

Heeft u recht op de eenmalige energietoeslag? Of komt u in aanmerking voor een andere gemeentelijke regeling? Kunt u besparen op uw energierekening door over te stappen? De adviseurs van de VoorzieningenWijzer helpen u graag verder. Kijk voor meer informatie op www.bergen.nl/voorzieningenwijzer.