Opening geslaagd

Opening Ommetje en Archief- 005

21-10-'14


OP ZONDAG 19 okt. VOND IN GEMEENSCHAPSHUIS 't LUUKSKE DE OFFICIELE OPENING VAN ARCHIEF DE LOI EN DE PRESENTATIE VAN HET OMMETJE PLAATS

Met deze wandelroute langs de mooie natuur en historische hoogtepunten heeft Wellerlooi in de provincie de primeur. Naast Wellerlooi zullen er in ca. 25 andere dorpen soortgelijke Ommetjes worden gerealiseerd. De gedeputeerde onthulde in samenwerking met leden van Scouting Wellerlooi de route waarna Gerard Schonenberg een korte uitleg gaf hoe deze route door Wellerlooi en omgeving loopt.

Het koor Unisono zorgde hierna voor een muzikaal intermezzo en bracht meerdere liederen ten gehore waaronder het Limburgs Volkslied. 

Vervolg was het de beurt aan wethouder Lia Roefs om de officiële openingshandeling te verrichten van het Archief de Loi.  Met het symbolisch openen van de deur naar de expositieruimte was de opening van het Archief de Loi een feit. Alle bezoekers konden vervolgens een reis terug in de tijd maken aan de hand van de vele expositiestukken die tentoongesteld waren.

Bij een stralend blauwe hemel gingen om 11:45 uur de eerste wandelaars onder begeleiding van IVN gidsen op pad om het Ommetje te verkennen.  De opening van het Ommetje en het archief werd door meer dan 120 personen bezocht en er kan dan ook terecht van een heel geslaagde happening worden gesproken.

 

Opening Ommetje en Archief- 002

 

Opening Ommetje en Archief- 003

 

Opening Ommetje en Archief- 004

 

Artikel en foto's: Maurice Bergmans

VOOR MEER FOTO'S  KLIK HIER

Geen activiteiten bekend