Opening Archief de Loi

Uitnodiging

06-10- '14

ZONDAG 19 okt. OPENING ARCHIEF DE LOI EN PRESENTATIE WANDELROUTE HET OMMETJE.

 

Graven in het verleden op de drempel van de toekomst

Wellerlooi. Passie voor geschiedenis van hun woonplaats  bracht een groep mensen uit Wellerlooi samen en Stichting Archief de Loi werd een feit.  Momenteel zijn we een inventarisatie aan het maken van wat we al aan informatie hebben en deze meteen fysiek onder te brengen in rubrieken. De bedoeling is om daarna te digitaliseren zodat iedereen die geïnteresseerd is de informatie kan raadplegen. In de media zijn we te vinden op wellerlooi.info  (ons-wellerlooi / archief-de-loi) en via artikelen in de Wellerlooise Post. Wij, de leden van Archief de Loi en daarbij alle mensen die de Lotse geschiedenis een warm hart toedragen staan nu voor een nieuwe mijlpaal. 
In gemeenschapshuis ’t Luukske hebben wij als Archief de Loi onze plek gevonden om samen met alle bewoners van Wellerlooi het verleden te delen op weg naar de toekomst. Immers als je niet weet wat je achtergronden zijn hoe moet je dan weten wat je toekomst is.

Tegelijkertijd wordt het “ommetje de Loi”, een wandeling van 5 -6  km gepresenteerd. Het ommetje, wordt door de provincie Limburg gepromoot, om “Nieuwe Natuur” te bevorderen. Hierbij is de bedoeling om de natuur in zijn oorspronkelijke vorm terug te brengen Hierbij nodigen wij daarom iedereen uit om op zondag 19 oktober samen de nieuwe mijlpaal van ons archief te vieren.

Wanneer: 19 Oktober. Waar: Gemeenschapshuis ’t Luukske, Catharinastraat 49, Wellerlooi.
Programma : 10.00 uur Inloop met koffie en cake, 10.30 uur Presentatie Ommetje de Loi,
muziek (Zangvereniging Unisono), woord voorzitter. 
Ongeveer 11.30 uur Gelegenheid tot rondkijken tentoonstelling, deze is open tot 16.00 uur.

 

Uitnodiging

Geen activiteiten bekend