Maestro

Fanfare Maestro

06-04-'17
MAESTRO, PRIMEUR IN WELLERLOOI

 

 

In Wellerlooi werd het idee geopperd om, in plaats van de gebruikelijke muziekconcerten, een andere opzet aan deze muzikale optredens te geven en hierdoor meer inwoners te enthousiasmeren.

Vrijdag, 27 oktober, was het dan eindelijk zover: het Maestro concert van Muziekvereniging Fanfare Nooit Gedacht uit Wellerlooi bij Taste & Go. Dit concert werd geinspireerd op het gelijknamige tv-programma, waarin BN-ers een professioneel stuk gaan dirigeren.
In Wellerlooi was er geen sprake van BN-ers, maar van BW-ers (Bekende Wellerlooienaren)

Na een aantal weken van oefenen was dan eindelijk de avond aangebroken waarin zes plaatselijke dirigenten-in-spee de strijd met elkaar en hun zenuwen aangingen. Nico van Zinderen, Chantal van Giesen, Krisco Michiels, Resie Simons, Mark Laumen en Marij Fleuren mochten het podium betreden om hun dirigeerkunsten te vertonen aan het aanwezige publiek. De vakkundige jury bestond uit de dirigent van de fanfare: Rob jacobs, dirigente van Vocal Group Joy: Eliane Huibers en oud-dirigent van de fanfare: Gerrit Stoffele.

Na een spannende strijd was het de beurt aan de jury om, na rijp beraad, de 2 finalisten bekend te maken.

Uiteindelijk mochten Chjantal van Giesen, die een stuk uit de musical Joseph leidde, en Mark Laumen, die een stuk van Helene Fischer dirigeerde, de strijd nogmaals met elkaar aangaan in de finale. Nadat zij beiden een stuk van Johan Strauss gedirigeerd hadden kwam Chantal van Giesen als eerste winnaar van Maestro in Wellerlooi uit de bus.

Chantal ontving als winnaar van Maestro, een mooie oorkonde en het dirigeerstokje. En natuurlijk eeuwige roem!

Een compliment aan de organisatie die met het opzetten van dit evenement een positieve wending hebben gegeven aan de traditionele concerten, getuige de grote belangstelling deze avond in Taste&Go.

Uiteraard willen wij het aanwezige publiek bedanken voor de grote belangstelling!

Fanfare Maestro

 

 

25
jan
2018

KBO: Jaarvergadering

25 jan 201803
feb
2018

CV de Kuluut: Prinsenreceptie

03 feb 201809
feb
2018

KBO: Carnaval

09 feb 201806
mrt
2018

De Zonnebloem: Kevelaer

06 mrt 2018