Glasvezel in Wellerlooi

glasvezel-

2-12-'18
Glasvezel in Wellerlooi : schrijf nu in. (voor 17 december 2018)

Gemeente Bergen, Provincie Limburg, LLTB en MKB Limburg zijn verheugd en ondersteunen het initiatief, dat binnenkort de aanleg voor glasvezel in gemeente Bergen realiseerbaar lijkt.
Glasvezel Buitenaf wil glasvezel gaan aanleggen in de buitengebieden. Buitengebied betekent hier: een adres waar GEEN Ziggo aansluiting (zg. kabel) ligt.
Recent heeft zich ook een tweede belangstellende partij gemeld: Limburg Glasvezel.
Zij willen glasvezel in zowel de kernen als ook in de buitengebieden aanleggen. Dat kan verwarring geven. Sommige inwoners weten nu niet meer wat te doen.

Wij, Gaby Maarsen (en mede collega-ambassadeurs voor glasvezel) raden aan, uiteindelijk voor beide partijen in te schrijven. Op de recent gehouden voorlichtingsavonden werd deze mening door bijna alle aanwezigen gedeeld.
Dus nu inschrijven (voor 17 december 2018) voor Glasvezel Buitenaf. Eventueel later voor Limburg Glasvezel.

Hieronder volgt een uitleg hoe wij tot dit advies gekomen zijn. We moeten in ieder geval voorkomen dat er GEEN glasvezel wordt aangelegd. Met name voor de inwoners van het buitengebied zou dat een rampscenario zijn: Geen snel en betrouwbaar internet leidt tot een onwerkbare situatie. Minimaal MOET een van de partijen slagen. Als ze allebei slagen, hebben we een luxeprobleem. Dan valt er namelijk wat te kiezen en dat is nooit slecht.
Glasvezel Buitenaf legt glasvezel alleen aan in de buitengebieden. Zij zijn daarin heel succesvol gebleken en bijna alle projecten slagen binnen korte tijd. Voor dit project geldt EEN voorwaarde, dat 50% van de totaal 2375 adressen in het gehele buitengebied van Noordoost Limburg zich moeten aanmelden...en dat VOOR 17 december.

Zie o.a. ook www.helloworldglasvezel.nl voor aanmelding en keuzehulp voor het bepalen van een dienstverlener (het pakket dat je wilt afnemen). Deze 50% is realistisch en haalbaar. De gemeente Bergen alleen al levert 906 van de 2375 adressen en wij hier bepalen daarom voor een belangrijk deel of dit gaat lukken. Schrijf je dus nu in en zorg ervoor, dat het project Glasvezel Buitenaf gerealiseerd kan worden. De totale kosten (vastrecht aansluiting) bedragen € 17.50 per maand (afkopen van het vastrecht kan ook, maar dat raden wij nu nog niet aan) + de kosten van het pakket (internet/TV/bellen). In de meeste gevallen ben je straks niet duurder uit dan in de huidige situatie, maar je krijgt er glasvezel en een sneller en betrouwbaar internet voor terug. Het abonnement loopt minimaal 1 jaar en daarna kun je dit altijd weer opzeggen. Aan vastrecht heb je dan € 210.- betaald. Maar daarvoor heb je wel glasvezel in jouw woning.

Limburg Glasvezel gaat volgend jaar beginnen met hun wervingscampagne. Zij willen glasvezel aanleggen in zowel de buitengebieden EN in de woonkernen. Hun inschrijvingstermijn loopt tot 30 juni 2019. Dus nog tijd genoeg. De voorwaarde voor aanleg door Limburg Glasvezel is, dat minimaal 30% van de adressen (woonkernen + buitengebied) gaan meedoen. Vanuit de woonkernen denkt men, dat het animo minder zal zijn, omdat de kernen nu een goed alternatief hebben (kabel) met bijv. Ziggo. Wij zijn overigens van mening dat het ook voor die adressen verstandig is om glasvezel te nemen. Je hebt dan namelijk keuze uit meerdere providers (geen Ziggo monopolie) en ook naar de toekomst verzekerd van een supersnelle en betrouwbare verbinding. Het voordeel van Glasvezel Limburg is, dat er geen vastrechtkosten worden berekend. Hun verdienmodel zit in een bijdrage, die zij van de providers krijgen. Als je dit vergelijkt, kom je meestal iets goedkoper uit. Een ander voordeel hier is, dat de woonkernen mee kunnen doen. Het nadeel hier is, dat de drempel van minimaal 30% wat lastiger te halen zal zijn, vanwege de bestaande Ziggo-kabel.

Daarom vinden wij dat we niet op een partij moeten gokken, maar op allebei.
De aanmeldingstermijn voor Glasvezel Buitenaf loopt nu. Dus nu aanmelden voor 17 december 2018.
Aanmelden voor Limburg Glasvezel kan later, zelfs tot 30 juni 2019.

Je kunt het abonnement bij Limburg Glasvezel voor 1 jaar uitstellen, zodat er weinig tot geen 'overlap' zal zijn en je dus niets extra betaalt voor twee glasvezelaansluitingen. Verder heb je dan de keuze uit meerdere providers.

Conclusie:
1)
inwoners in de buitengebieden, graag aanmelden (voor 17 december 2018) voor Glasvezel Buitenaf.
Een grote kans, dat aanleg van glasvezel dan gerealiseerd gaat worden.
Kies voor een maandelijkse vastrecht-bijdrage (dus niet afkopen) bij een van de 5 providers (voor het juiste pakket: internet/TV en bellen) voor een abonnement van 1 jaar.

2)
Wacht daarna op de vraagbundeling van Limburg Glasvezel (vanaf maart tot eind juni 2019).
We weten dan, of het minimale 50% percentage bij Glasvezel Buitenaf is gehaald.
Indien niet gehaald, kan men zich aanmelden bij Limburg Glasvezel. Dit kan tot 30 juni 2019.
Maar OOK als het 50% percentage bij Glasvezel Buitenaf wel gehaald is en je vindt de voorwaarden van Limburg Glasvezel beter, dan kun je je later aanmelden bij Limburg Glasvezel. Zorg er dan wel voor, dat de 'overlap' zo klein mogelijk is, door het abonnement van Limburg Glasvezel later te laten ingaan!
Als beide projecten mislukken, kunnen we spreken van grote pech en hebben we blijkbaar met z'n allen iets niet goed gedaan.
Als 1 van de 2 projecten slaagt, is de keuze duidelijk.
Mochten ze allebei slagen en je hebt je bij beiden aangemeld, dan kun je altijd een abonnement na 1 jaar weer opzeggen en het andere laten ingaan.

Dan blijft er wat te kiezen en dat is nog beter.......

03
mei
2019

BC de Vriendenkring: receptie

03 mei 201904
mei
2019

HSV ons Dobbertje: Viswedstrijd

04 mei 201905
mei
2019

Fanfare: opluisteren H. Communie

05 mei 201907
mei
2019

De Zonnebloem: Bezoek Genuujerie en Kapel Genooi Venlo

07 mei 2019