Nationale Herdenking

Nationale Herdenking

04-05-'18
NATIONALE DODENHERDENKING OP 4 MEI BIJ VERZETSMONUMENT OP DE HAMERT

 Vrijdag 4 mei bent u van harte welkom bij de Nationale Herdenking in de gemeente Bergen, die plaatsvindt bij het verzetsmonument op de Hamert in Wellerlooi.

Om 19.30 uur verzamelen de deelnemers zich bij Pannenkoekenhuis Jachthut op den Hamer aan de Twistedenerweg in Wellerlooi. Om 19.40 uur vertrekt de stoet in stilte, onder begeleiding van het St. Antoniusgilde Well, voor de herdenking naar het monument op de Hamert.

Bij het verzetsmonument
Na een trompetsignaal om 20.00 uur is het twee minuten stil. Na dit stiltemoment speelt Harmonie de Vriendenkring uit Well de ‘Last Post’.

Het college van Gemeente Bergen, een afvaardiging van Gemeente Weeze, het St. Antoniusgilde Well, een afvaardiging van de veteranen uit de gemeente Bergen, familieleden van de overledenen en bezoekers leggen een krans of bloemen bij het monument.

Het college en twee leerlingen (Jackie Sue Kessels en Floortje Krebbers) van basisschool St. Vitus leggen gezamenlijk de krans van de gemeente Bergen. Harmonie De Vriendenkring speelt tijdens de bloemenhulde een treurmars. Marloes Kempkens, lid van deze harmonie, draagt een gedicht voor, gevolgd door een gedicht dat Jackie Sue Kessels en Floortje Krebbers voorlezen.

Aansluitend is de toespraak van burgemeester Manon Pelzer.

Na de klanken van het Wilhelmus bent u van harte welkom in Jachthut op den Hamer.

Vrijdag 4 mei om 20:35 uur op NPO 2 komt de documentaire "Het vergeten verzet van 1943" met ook aandacht voor de executies van de zeven mannen op de Hamert.
Dit is een documentaire over de april/mei-stakingen die 75 jaar geleden onverwacht uitbraken toen voormalige Nederlandse militairen zich moesten melden om te worden tewerkgesteld in Duitsland.

Zie meer info op de site van NPO.nl

 

25
apr
2019

KBO: oorlogsmuseum Overloon

25 apr 201903
mei
2019

BC de Vriendenkring: receptie

03 mei 201904
mei
2019

HSV ons Dobbertje: Viswedstrijd

04 mei 201905
mei
2019

Fanfare: opluisteren H. Communie

05 mei 2019